Половина українців вважає справу Порошенка політичним переслідуванням — КМІС

Половина українців вважає справу Порошенка політичним переслідуванням — КМІС

Опитування
Укрінформ
Половина українців вважає справу експрезидента Петра Порошенка політичним переслідуванням. Про це свідчать дані всеукраїнського опитування громадської думки Київського міжнародного інституту соціології, повідомляє Укрінформ.

Згідно з опитуванням, 49,5% респондентів вважають справу політичним переслідуванням проти 27,8%, які вважають її результатом об’єктивного кримінального провадження. Крім цього, 46,1% не вірять у правдивість таких обвинувачень, тоді як вірять – 40,1%.

Про справу проти Порошенка принаймні щось знають 86,4% респондентів, з них вважають себе добре поінформованими – 33,1%. Так, серед добре поінформованих респондентів 57,8% вважають справу політичним переслідуванням і 51,9% не вірять у правдивість звинувачень.

У КМІС роблять висновок, що чим більше поінформовані респонденти про справу, тим більше серед них тих, хто вважає справу політичним переслідуванням і не вірить у правдивість звинувачень.

Читайте також: Порошенко зобов’язаний здати паспорти для виїзду за кордон – ДБР

“Відповіді у справі проти Порошенка показують, що події навколо його повернення до України привернули увагу абсолютної більшості громадян. При цьому, у 2020 році за даними КМІС у подібному запитанні про тодішні справи проти Порошенка, які не стосувалися державної зради, 51% говорили про обґрунтованість справ і 30% – про політичне переслідування. Зараз результати – протилежні і засвідчують, що щонайменше наразі владі не вдалося переконати більшість громадян у тому, що Порошенко є державним зрадником”, - прокоментував заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Всеукраїнське репрезентативне опитування дорослого населення України, крім тимчасово окупованих територій, КМІС провів 20-21 січня 2022 року. Опитано 1200 респондентів. Максимальна похибка опитування становить 2,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-