Рада виділила 8 мільярдів для виплат вакцинованим українцям

Рада виділила 8 мільярдів для виплат вакцинованим українцям

Доповнено
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає виділення 8 мільярдів гривень з державного бюджету України на 2021 рік для виплати однієї тисячі гривень українцям, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний законопроєкт №6297 підтримали 253 народні депутати.

За інформацією на порталі Верховної Ради, Закон "Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" передбачає збільшення додатково на 5 мільярдів гривень видатків загального фонду державного бюджету за новою бюджетною програмою - «Надання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

Також він збільшує на 2,2 млрд грн видатки загального фонду держбюджету за бюджетною програмою «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Джерелом покриття цих видатків визначено надходження від податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів на 10,2 млрд грн.

Уряду доручено у триденний строк затвердити порядок надання допомоги за програмою «єПідтримка» та вимоги до учасників програми.

Як повідомляв Укрінформ, програма “єПідтримка”, ініційована Президентом України, стартує з 19 грудня і триватиме впродовж наступного року. В її рамках громадяни зможуть отримати від держави підтримку в розмірі 1 000 гривень.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Участь у програмі зможуть взяти повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, що підтверджується відповідним сертифікатом у мобільному застосунку “Дія”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-