МОЗ розглядає можливість введення «ковідної амністії»

МОЗ розглядає можливість введення «ковідної амністії»

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість введення "ковідної амністії" для тих, хто купив документи про вакцинацію проти коронавірусу.

Про це під час спілкування з журналістами сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми відпрацьовуємо зараз можливість так званої ковідної амністії. Якщо людина купила сертифікат, приходить до лікаря, той дивиться в ЕСОЗ і бачить, що не може зробити щеплення ( оскільки дані про це внесені в систему - ред.). Нам треба це прибрати, ми працюємо над цією моделлю, як це зробити", - сказав Ляшко.

За його словами, також будуть перевірятися випадки, коли до лікарень потрапляли вакциновані від COVID-19 пацієнти.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

"Зараз створюється комісія, і буде важко перенесена хвороба або летальний випадок у вакцинованого, він буде розглядатися комісійно, щоб дивитися фактори - що відбулося і чому людина померла",- сказав міністр.

Він додав, що від кількості госпіталізованих щодня від 4 до 6% вакциновані.

"Така ж сама ситуація і серед інфікованих. Наприклад, виявили 27 тисяч ( на добу), серед них 5% буде реєстрація хвороби серед вакцинованих, принаймні однією дозою",- сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 4 листопада в Україні зафіксовано 26 488 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-