Студентські гуртожитки: Міносвіти пропонує громадське обговорення постанови

Студентські гуртожитки: Міносвіти пропонує громадське обговорення постанови

Укрінформ
Міністерство освіти і науки пропонує громадськості обговорити проєкт урядової постанови щодо розбудови мережі гуртожитків для студентів.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Як зазначається, Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт постанови КМУ «Про затвердження Державної цільової соціальної програми відновлення та розбудови мережі гуртожитків для проживання здобувачів освіти закладів вищої освіти на 2022-2026 роки».

“Проєкт постанови підготовлено МОН із метою забезпечення здобувачів освіти місцями в гуртожитках, покращення умов проживання, навчання та відпочинку, а також забезпечення доступності будівель, приміщень та прилеглої території гуртожитків для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення”, - повідомляють у відомстві.

Зокрема, йдеться про такі заходи: ремонт і реконструкцію старих гуртожитків, будівництво нових гуртожитків, добудову недобудованих гуртожитків; проведення ремонту всіх систем життєдіяльності гуртожитків, створення умов доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; оснащення гуртожитків спортивними залами, пральними кімнатами, приміщеннями для самостійної роботи, залами для тренінгової та групової роботи; збільшення кількості гуртожитків готельного типу та підвищеної комфортабельності; впровадження енергозбережувальних технологій, встановлення лічильників на електроенергію в житлових кімнатах тощо.

Читайте також: Міносвіти взялося за відновлення і розбудову мережі студентських гуртожитків

Зауваження і пропозиції до проєкту відповідної постанови КМУ пропонується надсилати до 17 вересня, електронну адресу вказано на сайті МОН.

Як повідомлялося, Концепцію Державної цільової соціальної програми відновлення та розбудови мережі гуртожитків для проживання здобувачів освіти закладів вищої освіти на 2022-2026 роки схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2021 року на виконання Указу Президента Володимира Зеленського. У тримісячний строк Міністерство освіти спільно з органами місцевого самоврядування має подати проєкт програми для її подальшого затвердження та імплементації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-