На всеукраїнській конференції обрали новий склад Ради прокурорів

На всеукраїнській конференції обрали новий склад Ради прокурорів

Укрінформ
У Києві Всеукраїнська конференція прокурорів призначила 11 членів Ради прокурорів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

В Офісі Генерального прокурора 27 і 28 серпня проходить всеукраїнська конференція прокурорів.

Це перше її скликання після визначеного законом майже дворічного перехідного періоду реформування органів прокуратури, який спливає 1 вересня 2021 року. Для участі в роботі всеукраїнської конференції прокурорів обрали 517 делегатів, з яких 1 прокурор звільнений з органів прокуратури, у зв’язку з чим обраними вважаються 516 делегатів.

Відкриваючи захід, генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголосила, що після завершення атестації на всіх рівнях свідченням завершення реформи має стати відновлення всеукраїнською конференцією прокурорів органів прокурорського самоврядування.

«Органи прокурорського самоврядування забезпечуватимуть потужність інституції. Без них подальший розвиток прокуратури і відстоювання її інтересів в усіх інституціях неможливий», - зазначила генпрокурор.

Делегати всеукраїнської конференції прокурорів призначили 11 членів Ради прокурорів України. Від Офісу генерального прокурора шляхом таємного голосування із використанням електронної системи підрахунку голосів призначили Анатолія Єжова і Руслана Романова, від обласних прокуратур – Лідію Боровкову, Наталю Малик, Валентина Порушника та Руслана Шмітька, від окружних прокуратур – Федора Адамова, Галину Григорову, Андрія Зражевського, Ганну Коломійчук і Мар’яну Шпірук.

Також на всеукраїнській конференції прокурорів призначили 5 членів органу, що здійснює дисциплінарне провадження: Андрія Гнатіва, В’ячеслава Поліщука, Олега Стуконога, Майю Томак і Олександра Юзькова.

Надалі делегати мають затвердити зміни та доповнення до положення про Раду прокурорів України, Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів, регламенту всеукраїнської конференції прокурорів, а також прийняти положення про порядок роботи відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження, і розглянути інші питання.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Ірина Венедіктова обговорила з делегацією Парламентської Асамблеї Ради Європи реформу прокуратури та системи юстиції, а також процес добору в органи прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-