Суд залишив під вартою шістьох фігурантів справи про рекет – Нацкорпус

Суд залишив під вартою шістьох фігурантів справи про рекет – Нацкорпус

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Шевченківського райсуду Києва про обрання запобіжних заходів шістьом затриманим у справі про рекет і створення організованого злочинного угруповання, фігурантами якої є і члени Нацкорпусу, у вигляді тримання під вартою.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Нацкорпусу.

“По одному (апеляційна скарга — ред.) буде розглядатися завтра. Інших шістьох осіб залишили під вартою”, - сказали у пресслужбі.

Водночас у пресслужбі не уточнили прізвище особи, апеляційну скаргу щодо запобіжного заходу якій суд має розглянути у суботу.

Раніше у п'ятницю суд залишив під вартою фігурантів цієї справи Івана Нікіфорова і Сергія Величка.

Як повідомлялося, 5 серпня Служба безпеки України заявила про проведення масштабної спецоперації на Харківщині та ліквідацію потужного злочинного угруповання.

За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом, зокрема серед бізнесменів у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру. Обсяг їхнього "прибутку" становив понад 1 млн грн щомісяця.

Читайте також: СБУ оприлюднила докази злочинів харківських рекетирів

СБУ задокументувала, що злочинній діяльності угруповання сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

Під час обшуків у фігурантів вилучили великi суми грошей, чорновi записи облiку "поборів з підприємців", зброю, боєприпаси, а також посвiдчення чинних службовцiв Національної поліції.

Зі свого боку в Нацкорпусі стверджують, що СБУ під час обшуків у членів Азовського руху в Харкові не знайшла жодного компромату.

Шевченківський райсуд Києва взяв під варту 7 підозрюваних у справі, серед яких - представники Національного корпусу, колишні і чинні правоохоронці. Це Іван Нікіфоров, Сергій Козлюк, Сергій Величко, Олег Скрипка, Кирило Крикунов, Дмитро Колесніков та Артем Субочев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-