У п’ятих класах 136 шкіл із 1 вересня стартує НУШ

У п’ятих класах 136 шкіл із 1 вересня стартує НУШ

Укрінформ
З 1 вересня реформа Нової української школи стартує ще у пілотних п'ятих класах 136 шкіл України. 

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні продовжується реформа Нової української школи. З 1 вересня НУШ стартує у пілотних 5-х класах 136 шкіл України», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Цьогоріч до шкіл підуть менше першачків, ніж минулого — Шкарлет

За його словами, ця модель організації освітнього процесу покликана навчити дітей критичному мисленню, а замість простого заучування інформації — набувати компетенції для застосування знань у реальному житті.

Прем'єр-міністр також нагадав про те, що за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської нині на краще змінюють умови якісної організації шкільного харчування. «Створений міцний фундамент шкільного харчування, коли понад мільйон учнів відтепер має змогу харчуватися за новими стандартами. За два роки на ремонти харчоблоків виділено більше, ніж 1,5 млрд грн, проводиться навчання персоналу, який залучений до організації шкільного харчування», - сказав він.

Читайте також: Оцінювання учнів вдосконалиться: школам дадуть більше автономії

Окрім того, наголосив глава уряду, в Україні продовжує реалізовуватися програма забезпечення освітян необхідними технічними засобами для організації освітнього процесу, зокрема і в межах дистанційної форми навчання. Оскільки кожен педагогічний працівник повинен мати змогу користуватися особистим комп’ютером, влада цього року для придбання ноутбуків учителям виділила субвенцію у розмірі 1 млрд гривень, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-