Кулеба - про евакуацію з Афганістану: Для літака були загрози, але їх вирішили

Кулеба - про евакуацію з Афганістану: Для літака були загрози, але їх вирішили

Укрінформ
Український літак стикався із загрозами під час евакуації громадян з Афганістану, але всі проблеми було вирішено. Жоден літак не перебуває в чиємусь полоні чи під чиїмось контролем.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу, коментуючи інформацію про нібито захоплення українського літака в Афганістані, передає кореспондент Укрінформу.

“Дійсно, організація евакуації з Афганістану - це найскладніша операція, з якою нам коли-небудь доводилося стикатися, тому що рівень викликів і динаміка ситуації там, в аеропорту Кабула, просто зашкалювали. Були загрози нашому літаку, але ми ці проблеми вирішили, жоден літак, який мав вивозити українських громадян та іноземців, не перебуває в чиємусь полоні, під чиїмось контролем”, - зазначив Кулеба.

Глава МЗС додав, що його заступник Євгеній Єнін, на якого посилалися ряд ЗМІ, доповів про один з робочих моментів, а саму ситуацію назвав браком комунікації.

Читайте також: Україна евакуювала з Афганістану понад 250 українців та іноземців - Кулеба

“Це був один з робочих моментів. Євгеній про нього розказав, журналісти його підхопили, розкрутили, але як такого захоплення літака немає”, - наголосив міністр.

Як повідомлялося, раніше у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна, що минулої неділі в аеропорту Кабула невідомі озброєні люди захопили наш літак, який мав забезпечити евакуацію громадян з Афганістану.

Читайте також: Україна не платила за евакуацію з Афганістану цивільними літаками – Кулеба

Речник МЗС розповідав, що інформація не відповідає дійсності, усі залучені до евакуації українців літаки повернулися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-