Шмигаль подякував Варфоломію за візит в Україну: Це знак підтримки

Шмигаль подякував Варфоломію за візит в Україну: Це знак підтримки

Фото
Укрінформ
Візит в Україну Вселенського патріарха Варфоломія у дні святкування Незалежності сприяє духовному єднанню та злагоді, заявляє Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Шмигаль провів зустріч із патріархом Варфоломієм, який прибув із візитом для участі в урочистостях з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Шмигаль зустрівся з Патріархом Варфоломієм / Фото: Урядовий портал

«Ми вдячні за цей символічний візит Його Всесвятості до України. Це знак підтримки українського народу, який відстоює незалежність та суверенітет. Для нашої держави візит Вселенського патріарха у ці святкові дні сприяє духовному єднанню та злагоді», — відзначив Шмигаль.

Читайте також: Його Всесвятість Варфоломій, Архієпископ Константинополя - Нового Рима і Вселенський Патріарх

Крім того, глава уряду подякував за постійні молитви за мир в Україні.

Патріарх Варфоломій зауважив, що співпраця держави та церкви в Україні перебуває на високому рівні, та наголосив на важливості подальших кроків, що допоможуть реалізувати низку ініціатив, у яких зацікавлені обидві сторони, зокрема в питанні захисту довкілля.

Читайте також: Варфоломій на форумі «Україна 30» згадав про загиблих в АТО/ООС військових і лікарів

«Ми дуже раді бути тут із вами, щоб відсвяткувати Незалежність України, а також незалежність вашої церкви», — сказав патріарх.

Як повідомляв Укрінформ, глава Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас привітав Україну з 30-ю річницею Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-