Режисерка Карімі закликала перших леді не мовчати про ситуацію в Афганістані

Режисерка Карімі закликала перших леді не мовчати про ситуацію в Афганістані

Укрінформ
Евакуйована з Афганістану відома режисерка Сахра Карімі під час Київського саміту перших леді та джентльменів закликала не мовчати про ситуацію в Афганістані.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Талібан гірший за пандемію. З COVID–19 принаймні ви можете мити руки чи дотримуватися дистанції, ізолюватися... Але що ви скажете за ті обставини, коли приходять і вбивають, бо ви хочете бути вільними, рівними, як усі жінки та діти, митці у світі? Ми просто мали нещастя народитися з поганими сусідами", - заявила Карімі.

Вона наголосила, що жінки в Афганістані обдаровані, розумні та сильні, але через політичні ігри не мають змоги насолоджуватися простими радощами життя.

Читайте також: Голова Держкіно зустрілася з евакуйованою з Афганістану режисеркою

Режисерка закликала перших леді "почути голос жінок, дітей і митців Афганістану".

"Скажіть вашим чоловікам, щоб вони не визнавали тих, хто обмежує свободу жінок, дітей, митців. Я знаю, що ви мами, маєте чудових дочок та синів. Ви маєте чудове життя. В Афганістані багато жінок хочуть того самого. Я звертаюся до вас і прошу всім сердцем: використовуйте свою владу, не мовчіть про те, що коїться в Афганістані”, - наголосила Карімі.

Вона також подякувала першій леді України Олені Зеленській, Президентові Володимиру Зеленському, його Офісу та українському уряду.

Як повідомляв Укрінформ, кінорежисерка Сахра Карімі, евакуйована з Афганістану, ввечері 17 серпня прибула в Україну.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав евакуацію Карімі з Кабула спільною операцією, здійсненою Туреччиною з ініціативи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-