Справа Шеремета: суд розглядає продовження домашнього арешту для Антоненка

Справа Шеремета: суд розглядає продовження домашнього арешту для Антоненка

Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва розглядає клопотання представника обвинувачення щодо продовження строку дії обов’язків для обвинуваченої у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь і запобіжного заходу для іншого обвинуваченого у цій справі Андрія Антоненка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, прокурор просить продовжити запобіжний захід Антоненку у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці і продовжити дію обов’язків, покладених на Дугарь, також на 2 місяці.

Зі свого боку адвокат Дугарь Віталій Коломієць попросив суд відмовити у задоволенні цього клопотання прокурора. Серед іншого, він зазначив, що питання щодо необхідності продовжувати обов’язки його підзахисній безпосередньо пов’язане із заставою, раніше встановленою для Дугарь судом.

«Питання застави ми, звичайно, найближчим часом піднімемо… У Дугарь закінчився контракт у кінці травня із ЗСУ, і навіть та тисяча, яка їй виплачувалася раніше, у сумі під час звільнення дала їй можливість отримати трохи більшу компенсацію по закінченню контракту, раніше цих грошей трохи вистачило на проживання. Суд переконався, що Дугарь сумлінно виконує обов’язки неправомірно визначеної прокурором як обвинуваченої. І питання щодо необхідності продовжувати обов’язки Яні безпосередньо пов’язане з цією заставою, питання застави ми все одно пізніше піднімемо», - поінформував адвокат.

Читайте також: Суд у справі Шеремета продовжив засідання, у залі - Антоненко, Кузьменко і Дугарь

А захисник Антоненка Дмитро Круговий виступив проти продовження Антоненку запобіжного заходу і зазначив, що його підзахисного бажають взяти на поруки голова ГО «Всеукраїнський рух захисників вітчизни» Станіслав Торкін, голова ГО "Добровольчий Альянс" Євген Пташник, голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО» Андрій Ляхович, начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сил спеціальних операцій (ССпО) підполковник Олексій Никифоров, правозахисник Альона Вербицька.

До цього під час засідання суд дослідив низку матеріалів справи, раніше наданих прокурором, зокрема – постанову про призначення комп’ютерно-технічної експертизи, постанову про призначення експертизи звукозапису, рукописні записи Дугарь, які вона робила, працюючи медсестрою, супровідні листи, інше.

Як повідомлялося, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

30 квітня 2021 року Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

4 серпня 2021 року суд змінив запобіжний захід Кузьменко з цілодобового на нічний домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-