Убивство Вороненкова: суд завершив слідство і перейшов до дебатів

Убивство Вороненкова: суд завершив слідство і перейшов до дебатів

Укрінформ
Суд у справі про вбивство в Києві ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова завершив дослідження доказів та перейшов до дебатів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

Сьогодні за участю прокурора Київської міської прокуратури розпочалися судові дебати у справі стосовно двох осіб за обвинуваченням у пособництві в умисному вбивстві ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

"Прокурор у ході дебатів попросив суд визнати обвинувачених винними у пособництві скоєнню умисного вбивства Дениса Вороненкова з корисливих мотивів групою осіб, вчиненому на замовлення (ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України), та призначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному. Крім того, визнати одного з обвинувачених також винним у незаконному зберіганні зброї, призначивши останньому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

На наступному засіданні суд планує заслухати сторону захисту.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: суд залишив під арештом одного з обвинувачених

У прокуратурі нагадали, що Вороненкова вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва. Безпосередній виконавець убивства був поранений охоронцем ексдепутата та згодом помер у лікарні. Влітку 2017-го правоохоронці затримали двох підозрюваних - чоловіка, який здійснював стеження за потерпілим, а також водія, який підвозив кілера до місця злочину.

Як повідомляв Укрінформ, Денис Вороненков переїхав до України в жовтні 2016 року, програвши на виборах в Держдуму РФ і побоюючись переслідувань з боку ФСБ. Він отримав українське громадянство і дав свідчення проти експрезидента Віктора Януковича у справі про державну зраду.

Досудове розслідування у справі про вбивство Вороненкова завершилося в травні 2018 року.

Читайте також: Суд у справі Вороненкова перенесли через смерть адвоката підозрюваного

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті у злочині Ярославу Тарасенку та Олександру Лосю. Вони перебувають під вартою.

Матеріали щодо організатора убивства - громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників, які перебувають у розшуку, виділено в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-