За липень в Україні зареєстрували 31 випадок укусів змій

За липень в Україні зареєстрували 31 випадок укусів змій

Укрінформ
За місяць в Україні зафіксували 31 укус змії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Центр громадського здоров'я.

"У липні в Україні зареєстрували 31 випадок укусів змій. Тоді як з початку року всього зареєстрували 61. Серед постраждалих 21 дитина і 22 жінки", - йдеться у повідомленні.

Найбільше випадів укусів змій сталося в Запорізькій області — 22 випадки, у Львівській — 13, у Житомирській — 10. Летальних випадків не зареєстровано.

В ЦГЗ нагадали, що для убезпечення від укусів змій необхідно дотримуватися деяких правил.

Якщо вирушаєте до місцевості, де можуть жити змії, одягайте відповідний одяг, який захистить від укусів змій: високі черевики, довгі штани із цупкої тканини, які необхідно заправити в черевики.

Перевірте місце відпочинку, перш ніж сісти на траву, камінь, колоду - пошарудіть чи постукайте ціпком, палицею тощо, аби налякати змію.

Не торкайтеся руками неперевірених об’єктів. Змії часто ховаються у старих пеньках, копицях сіна, під каменями чи поваленими стовбурами дерев. Тому цих об’єктів краще не торкати руками, а користуватися палицею.

Читайте також: Клей із отрути змії може зупиняти кровотечу за секунди

Не рухайтесь. Важливо пам’ятати головне правило: змія ніколи не нападає першою. Якщо побачили змію, не робіть різких рухів. Почекайте поки вона відповзе. Як правило, змія просто не бачить нерухомий об’єкт.

Якщо вас вкусила змія, потрібно якомога швидше потрапити до медичного закладу, адже тільки лікар може надати необхідну медичну допомогу.

Більше інформації про те, як уберегтися від укусів змій, доступно на сайті Центру громадського здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-