Закон про режим paperless опублікували в «Голосі України»

Закон про режим paperless опублікували в «Голосі України»

Укрінформ
Закон “Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг” №1689-ІХ опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України”.

Як передає Укрінформ, текст документа оприлюднено 7 серпня.

Основною метою закону про режим “без паперів” (paperless) є те, що державні органи в Україні не зможуть вимагати у громадян паперові документи, довідки та посвідчення, якщо ця інформація є в державних реєстрах.

Документ запроваджує нові терміни, як-от “електронна публічна послуга”, “автоматичний режим надання електронної публічної послуги”, “комплексна електронна публічна послуга”, “система електронної взаємодії електронних ресурсів”, “публічна послуга” та інші, пов’язані з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, а також встановлює особливості їх надання.

Читайте також: Україна увійде у режим paperless через три місяці - Шмигаль

Документ також вносить зміни до Закону “Про адміністративні послуги”, необхідні для врегулювання питань, пов’язаних із наданням публічних послуг в електронній формі.

Цей закон набирає чинності через три місяці з дня опублікування. Упродовж цього часу Кабінет Міністрів має затвердити план заходів щодо переведення публічних послуг в електронну форму.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 6 серпня 2021 року підписав Закон “Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг”, ухвалений Верховною Радою 15 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-