Усі COVID-вакцини транспортуються та зберігаються з чітким дотриманням вимог - МОЗ

Усі COVID-вакцини транспортуються та зберігаються з чітким дотриманням вимог - МОЗ

Укрінформ
Усі вакцини проти COVID-19 в Україні транспортуються та зберігаються з чітким дотриманням вимог, які визначені виробником кожної з них.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"На всіх етапах транспортування та зберігання вакцини відбувається контроль за температурою. Якщо реєструють відхилення від норми будь-якого з показників, вакцину відразу переміщують у карантин із забезпеченням необхідної температури та проводять службове розслідування. Ми дотримуємось суворих температурних вимог, щоб використати кожну дозу вакцини для захисту українців", - йдеться у повідомленні.

В Україні щеплюють такими препаратами AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield); Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech; Spikevax/Moderna.

Вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech потребує зберігання та транспортування при температурі -60... -80 градусів. Після розмороження нерозведена вакцина може зберігатися при температурі від +2 до +8 градусів протягом 30 діб. Протягом цього періоду на транспортування можна виділити не більше 12 годин. Після розмороження вакцину заборонено заморожувати повторно. Розведену вакцину зберігають при температурі від +2 до + 25 градусів не більше 6 годин.

Читайте також: МОЗ розглядає послаблення карантинних обмежень для вакцинованих

Термін зберігання вакцини Spikevax/Moderna становить 7 місяців за температури від - 25 до -15 градусів. Невідкриті флакони з вакциною зберігаються з температури від +2 до +8 градусів протягом 30 діб. Протягом цього періоду на транспортування можна виділити до 12 годин. Після розмороження вакцину заборонено заморожувати повторно. Після вилучення з холодильника невідкриті флакони можна зберігати за температури +8 ...+25 градусів не більше доби. Відкритий флакон можна зберігати до 6 годин за температури +2...+25 градусів.

Вакцини AstraZeneca та Coronavac/Sinovac-Biotech зберігаються за температури +2...+8 градусів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, зараз в Україні в наявності 6 млн доз вакцини проти COVID-19 різних виробників. Протягом серпня очікується доставка ще 5 млн доз. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 953 542 людини, з них отримали одну дозу – 3 953 540 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 284 166 людей (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 6 237 706 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-