До Дня Незалежності проведуть марафон з удосконалення української Вікіпедії

До Дня Незалежності проведуть марафон з удосконалення української Вікіпедії

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь запрошує долучитися до онлайн-марафону з поліпшення статей в українській Вікіпедії.

Про це він написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

“...«Вікімедіа Україна» за підтримки уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя проведуть онлайн-марафон #мовознай із поліпшення статей в українській Вікіпедії. У Вікіпедії українською вже понад 1,1 млн статей. Багато з них потребують вичитки, дрібних чи суттєвих виправлень — і саме це можна зробити в межах марафону”, - зазначив мовний омбудсмен.

За його словами, всі охочі можуть долучитися до виправлення друкарських та орфографічних помилок, поліпшити стилістику тексту, додати нові факти та відомості, уточнити джерела у статтях.

Читайте також: До 30-річчя Незалежності проведуть фестиваль «Ковчег Україна: музика»

Марафон відбудеться з 16 по 24 серпня 2021 року до 30-ї річниці Незалежності України.

Взяти участь у заході можуть усі охочі. Для цього потрібно зареєструватися у Вікіпедії, поліпшити статтю і зберегти своє редагування, додавши у поле “Короткий опис змін” гештеґ #мовознай. Усі виправлення мають відповідати правилам онлайн-енциклопедії.

На переконання Кременя, тижневий марафон #мовознай — це чудовий привід перевірити своє володіння українською, переглянувши свої улюблені статті у Вікіпедії.

"Дбаючи про чистоту української мови, ми забезпечуємо її розвиток", - зауважив він.

Україна відзначатиме День Незалежності 24 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-