Безпека в школах: уряд планує створити систему запобігання нападам на заклади освіти

Безпека в школах: уряд планує створити систему запобігання нападам на заклади освіти

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл.

Як передає Укрінформ, відповідне розпорядження ухвалено під час засідання уряду 4 серпня.

"Пропонується передбачити заходи, що спрямовані на створення системи запобігання нападам на заклади освіти, забезпечення безперервності навчання, системи підходів до захисту освіти в умовах збройного конфлікту", - сказав під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Українські школярі вибороли три медалі на Міжнародній олімпіаді з хімії

Як йдеться в пояснювальній записці до документа, планом заходів передбачено створити умови для забезпечення права на освіту та формування безпечного освітнього середовища у період збройного конфлікту на сході України.

Зокрема, передбачається створення системи моніторингу нападу на заклади освіти, забезпечення захисту закладів освіти від нападів та їх відновлення у разі пошкодження; забезпечення безперервності навчання; впровадження в освітню політику чутливих до конфліктів інструментів; забезпечення системності підходів до захисту освіти в умовах збройного конфлікту; забезпечення інформаційної підтримки впровадження положень Декларації про безпеку шкіл.

Читайте також: Освітній омбудсмен заявляє, що вимагати шкільну форму — незаконно

Також планом заходів передбачається перегляд механізму раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти, забезпечення психологічного супроводу та програм психоемоційної підтримки для учасників освітнього процесу, забезпечення підключення закладів освіти в сільській місцевості до інтернету та забезпечення педпрацівників необхідними технічними засобами для організації дистанційного навчання тощо.

Як повідомлялося, Україна приєдналася до Декларації про безпеку шкіл у листопаді 2019 року. Декларація містить низку зобов'язань для попередження і реагування на напади на заклади освіти та їх використання у військових цілях в умовах збройного конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-