Чаус до суду перебуватиме в ізоляторі СБУ - адвокат

Чаус до суду перебуватиме в ізоляторі СБУ - адвокат

Укрінформ
Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус перебуває в ізоляторі тимчасового тримання СБУ. Там його триматимуть до проведення судового засідання, яке призначене на сьогодні.

Про це повідомив адвокат Чауса Ростислав Кравець, передає Укрінформ.

Раніше Національне антикорупційне бюро (НАБУ) вимагало передати йому Чауса і навіть влаштувало погоню за кортежем СБУ, який перевозив колишнього суддю до Києва. Учора НАБУ затримало Миколу Чауса під час його візиту до лікарні "Феофанія".

Читайте також: НАБУ закликає СБУ «не приховувати» Чауса і доставити в суд

На думку адвоката, затримання відбулося за погодженням з представниками СБУ.

"Дійсно Миколу Чауса Служба безпеки передала НАБУ. Все пройшло спокійно, без ексцесів. Ніхто ні з ким не бився. Підозрюю, була заздалегідь домовленість у них. Зараз Миколу Чауса відвезли в ізолятор тимчасового утримання СБУ", - сказав Кравець в оприлюдненому відеоролику в телеграм-каналі в ніч на середу.

Читайте також: НАБУ затримало Чауса у «Феофанії»

За його словами, Чауса доставлять до суду в середу. Він підкреслив, що вони будуть продовжувати готуватися до засідання і намагатися довести невинність Чауса.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі 150 тис. доларів. У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України і переховувався у Молдові.

Третього квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

30 липня низка українських ЗМІ поінформували про виявлення Чауса у селі на Вінниччині - нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито “перехопили” співробітники СБУ і вивезли в невідомому напрямку.

Згодом в СБУ заявили, що «не викрадали» Чауса, а діяли в межах закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

Своєю чергою НАБУ наполягає на передачі їм Чауса, обвинувачуваного у корупції.

1 серпня адвокат Чауса Ростислав Кравець повідомив, що знайшов свого підзахисного і що наразі той перебуває під захистом СБУ та отримує медичну допомогу. Він заявив, що його підзахисний Чаус має наразі два статуси – підозрюваного у справі, яку розслідує НАБУ щодо ймовірного хабара, і потерпілого у справі щодо викрадення, яку розслідує СБУ.

3 серпня Національне антикорупційне бюро України закликало СБУ доставити екссуддю Миколу Чауса до Вищого антикорупційного суду 4 серпня для розгляду питання з обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-