За квартал Рада бізнес-омбудсмена отримала понад 500 скарг на держоргани

За квартал Рада бізнес-омбудсмена отримала понад 500 скарг на держоргани

Укрінформ
Рада бізнес-омбудсмена (РБО) у ІІ кварталі 2021 року отримала 531 скаргу на порушення з боку державних органів, що на 25% більше порівняно із попереднім кварталом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Ради бізнес-омбудсмена.

"У квітні-червні 2021 року Рада бізнес-омбудсмена отримала 531 скаргу на порушення державних органів, що на 25% більше проти І кв. 2021 року та на 38% більше проти ІІ кв. 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Установа завершила розслідування 287 справ та допомогла бізнесу повернути і заощадити 94 млн грн. 102 зі 104-ох заявників, які заповнили форму зворотного зв’язку, залишилися задоволеними співпрацею з РБО. Найбільше звернень бізнесу за квартал (85%) стосувалися податкових питань, скарг на порушення правоохоронців, державних регуляторів та органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Ексдиректору Інституту агроекології дали 8 років – за хабарі та схеми із землею

"У другому кварталі ми отримали рекордну кількість звернень за останні три роки. Ключовим фактором такого зростання стали скарги щодо невиконання судових рішень з реєстрації податкових накладних. Раніше у двох системних звітах РБО ми розробили рекомендації щодо того, як можна покращити ситуацію з виконанням рішень, які набрали законної сили, та адресували їх ДПС, Мінфіну та Кабміну. Вважаю, що такий тренд має привернути увагу державних органів та спонукатиме їх якнайшвидше імплементувати рекомендації РБО", - зазначив бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький.

Як повідомляв Укрінформ, у першому кварталі 2021 року Рада бізнес-омбудсмена отримала від підприємців 425 скарг на порушення держорганів, що на 6% менше порівняно із ІV кварталом 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-