На кордоні з Росією у Луганській області великі черги – люди стоять 24 години

На кордоні з Росією у Луганській області великі черги – люди стоять 24 години

Відео
Укрінформ
Громадяни, які прямують у РФ через пункт пропуску «Мілове» 24 години стоять в черзі через російську сторону.

Про це повідомляє ДПСУ, передає Укрінформ.

"З української боку в пункті пропуску «Мілове» пропускні операції здійснюються ритмічно. Представники всіх контрольних служб виконують пропускні операції в штатному режимі. Однак наразі громадян, яких українські прикордонники пропустили через державний кордон ще минулої доби, російська сторона тримає у черзі вже понад 24 години", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з повільним оформленням транспортних засобів російськими прикордонниками черга між пунктами пропуску на в’їзд до Росії складає 160 автівок. На в’їзд до України накопичення автівок немає, пропуск здійснюється ритмічно.

Пункт пропуску «Мілове» – це єдиний пункт пропуску з Росією, що здійснює щоденний пропуск осіб через державний кордон в Луганській області. Через цей пункт пропуску можна перетнути державний кордон як пішки, так і на транспортному засобі.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року, які мають сприяти виявленню та протидії розповсюдженню коронавірусу, зокрема його Delta-штаму. Зокрема, для громадян, які повертаються в Україну, необхідна довідка про два або одне щеплення від COVID-19.

Читайте також: На кордоні з Польщею застрягли понад 150 авто

Згідно зі змінами, перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України за умови наявності одного з 2 документів: документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію; Довідка 063-О про перше щеплення з курсу вакцинації від COVID-19.

Зміни почнуть діяти через 7 днів з моменту публікації постанови. Громадяни які виїхали за кордон до цього часу, повертаються в Україну безперешкодно.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-