Новий локдаун, «газові» інтриги, ризики для Байдена та шпигунські війни - публікації тижня

Новий локдаун, «газові» інтриги, ризики для Байдена та шпигунські війни - публікації тижня

Укрінформ
Публікації Укрінформу про найважливіше, які ви могли пропустити цього тижня:

Nord Stream 2, Конгрес США та політичні ризики для Байдена

США завжди перебували в жорсткій опозиції до Nord Stream 2 – як наприкінці каденції Обами, коли цей проєкт лише починав своє існування, так і за президентства Трампа, коли він був добудований на понад 90%. Й хоча обидва президенти керувалися різними мотивами, вони так чи інакше перешкоджали його просуванню. Втім, із приходом Джо Байдена політика Вашингтона змінилася. Але тепер позиція Білого дому кардинально розходиться з баченням обох партій Конгресу США. Отже, якими політичними наслідками це може загрожувати президентству Байдена?

***

Одне хрещення – дві України?

Хресна хода УПЦ МП та святкування в Православній церкві України - Укрінформ підбив короткі підсумки відзначення річниці Хрещення України-Руси. Як і чим відрізнялися святкові літургії, проповіді? Авторка статті Лана Самохвалова порівняла організацію заходів, заклики, реакцію соцмереж та настрої звичайних вірян.

***

COVID-сертифікат у смартфоні: уже дуже скоро

Випробування електронних COVID-сертифікатів, які обіцяють більше свободи в пандемію, завершується. Тим часом в інтернеті з’являється так багато інформації про ковід-документи, що заплутатися в ній легше, ніж розібратися. Відтак Укрінформ зібрав усе, що відомо на цей момент, в одному матеріалі, додатково поспілкувавшись з НСЗУ.

***

Поствакцинальний імунітет до COVID-19: захист не 100%, але від тяжких форм – майже

У Міністерстві охорони здоров’я переконані, що восени Україні знову не уникнути загострення ковід-ситуації і повернення до суворого карантину «червоної зони». Однак уже зараз учені бачать привід для оптимізму – тривалий імунітет до ковіду. Хоча остаточної відповіді про тривалість захисту від коронавірусу за рахунок вакцинації людство досі не має, але з’являються обнадійливі дані досліджень. 

***

«Гаванський синдром» у Відні

В останні роки американські агенти розвідки та дипломати в різних країнах світу стикалися із загадковими проблемами зі здоров’ям. Вони скаржились на раптові головні болі, запаморочення, дзвін та тиск у вухах, і навіть втрату слуху й тривалі порушення мозкової діяльності. Симптоматика отримала назву "гаванський синдром" – за місцем, де вперше було виявлено цю проблему в 2016 році. Його поява у Відні актуалізувала тему. Одна з робочих гіпотез полягає в тому, що причиною "гаванського синдрому" може бути застосування російською воєнною розвідкою ГРУ зброї спрямованої енергії.

***

Токіо-2020: як не програти все в голові

Минув перший тиждень літньої Олімпіади-2020. Кажуть, ми йдемо за антирекордним медальним графіком і ризикуємо отримати найгірші Ігри в плані нагород. Зважаючи на потужний склад потенційних медалістів на наступний тиждень (Хижняк, Магучіх, Бех-Романчук, Горуна, Романчук, борці, синхроністки), не варто впадати у відчай. Ми цілком здатні перевершити результат Ріо-2016, коли у нас було лише два чемпіони. Водночас, українські зірки спорту пояснюють свої невдалі результати на Олімпіаді психологічним тиском.

Іще більше цікавих публікацій читайте тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-