Перед судом постане російський розвідник – СБУ

Перед судом постане російський розвідник – СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, в порядку спеціального досудового розслідування, скерувала до суду обвинувальний акт стосовно російського розвідника.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

У СБУ пояснили, що мова йде про співробітника 316-го Розвідувального Центру Головного управління Генерального штабу Збройних Сил РФ. Дана особа обвинувачується у тому, що в 2018 році підбурила колишнього співробітника Військово-Морських Сил ЗСУ до вчинення державної зради.

У 2019 році вказаний співробітник ЗСУ визнаний винним у скоєнні державної зради. Йому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Читайте також: У Росії засудили двох «українських шпигунів»

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня контррозвідка СБУ викрила колишнього посадовця Ради національної безпеки і оборони України, який був завербований іноземною спецслужбою.

Також контррозвідники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність громадянина України, який був завербований спецслужбами Російської Федерації. Встановлено, що житель Рівного був завербований під час перебування в Росії. За завданням російських кураторів зловмисник здійснив пошук і придбав низку електронних виробів військового призначення, які застосовуються у виготовленні озброєння і військової техніки, у т.ч. ракетних носіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-