У МОЗ прогнозують українцям осінь і зиму в масках

У МОЗ прогнозують українцям осінь і зиму в масках

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я зможе розглядати скасування обов’язкового носіння масок лише тоді, коли більша частина населення буде провакцинованою і коли буде гарантія, що жодна людина, яка знімає маску, не матиме ризику передати інфекцію.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Хочу повернутись до того рішення Центру контролю та профілактики хвороб – попри те, що вони справді спочатку давали таку рекомендацію, потім вони внесли корективи та обмеження щодо носіння масок. І зараз вони повертаються до базових вимог, бо справді маски є обов’язковими за недостатнього рівня охоплення щеплень. Ми можемо розглядати (скасування масок – ред.) лише тоді, коли більша частина населення є провакцинованою і коли є гарантія, що жодна людина, яка знімає маску в публічному місці або місці скупчення людей, не має ризику передати інфекцію", - зауважив Кузін.

Читайте також: МОЗ спростовує фейк про «небезпечні маски»

Він також підтвердив, що осінь і зиму українці проведуть у масках.

"Я впевнений, що всі вже звикли і мають лайфхаки, як їх треба носити. І тут є ще один плюс – восени нас не оминуть гострі респіраторні вірусні інфекції, ми також будемо стикатися з вірусом грипу. Тому маска буде захищати не лише від ковіду", - сказав головний санітарний лікар.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу, 28 липня, зафіксовано 846 нових випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-