Порушник, через якого загинув прикордонник, знову попався на контрабанді

Порушник, через якого загинув прикордонник, знову попався на контрабанді

Фото
Укрінформ
На Закарпатті прикордонний наряд знову затримав на контрабанді фігуранта правопорушення, після якого загинув офіцер Вадим Березенський.

Про це повідомив у Фейсбуці голова ДПСУ Сергій Дейнеко.

"Сьогодні його знову затримали під час спроби перемістити сигарети в Румунію. При ньому також знайшли тепловізор та радіостанцію, що дозволяло вночі відслідковувати прикордонників та спілкуватися зі спільниками", - повідомив він.

У цьому контексті Дейнеко наголосив, що повернення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів вкрай необхідне. Державна прикордонна служба виступає з підтримкою таких ініціатив.

"Адже ми бачимо, що адміністративна відповідальність не лякає порушників і вони знову повертаються до незаконних оборудок. Я вкотре підкреслю: як тільки перші порушники почнуть отримувати реальні строки ув’язнення, інші швидко замисляться чи варто ризикувати свободою заради грошей", - наголосив він.

Голова ДПСУ нагадав, що прикордонники добре пам’ятають трагічний листопад 2018 року. Тоді саме зухвалість контрабандистів призвела до загибелі офіцера-прикордонника.

Підозрюваний же до цих пір не поніс справедливого покарання. Слухання по справі триває. На одному з останніх судових засідань розглядалися телефонні розмови контрабандиста зі своїми спільниками, на яких він фактично зізнається у скоєному, адже говорив, що переїхав прикордонника автівкою.

Дейнеко нагадав, що вбивству начальника відділу прикордонної служби «Ділове» передувало затримання на березі Тиса порушника у гідрокостюмі. "При собі він мав гроші, певно отримані за здійснення контрабандної оборудки. Саме його приїхав відвойовувати підозрюваний у вбивстві Березенського.

"Безкарність породжує зухвалість", - резюмував голова ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-