МОЗ поновило доступ до порталу, яким керуються лікарі-практики з усього світу

МОЗ поновило доступ до порталу, яким керуються лікарі-практики з усього світу

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) відновило доступ до порталу міжнародних клінічних протоколів Duodecim.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МОЗ.  

"Портал міжнародних клінічних протоколів медично-наукового товариства Duodecim Medical Publications Ltd https://guidelines.moz.gov.ua став знову доступним для користувачів. Це означає, що близько тисячі міжнародних клінічних протоколів відкриті для користувачів онлайн", - йдеться у повідомленні. 

У міністерстві уточнили, що раніше робота порталу була припинена через відсутність погодженого регламенту роботи та визначеної особи, яка відповідальна за його адміністрування. Наразі заплановане включення порталу Duodecim до проєкту HealthNet - адміністрування інфраструктури МОЗ, за підтримку та розвиток якої відповідає ДП “Електронне здоров’я”.

"Клінічні протоколи містять відповідні алгоритми та рекомендації для практикуючих лікарів, а також підвищують якість клінічних рішень. Пацієнти можуть отримувати медичну допомогу відповідно до протоколів, які передбачають використання тих методів діагностики та лікування, які є ефективними та заснованими на доказовій медицині. Протоколи сприяють узгодженості надання медичної допомоги пацієнтам на всіх рівнях, тобто кожен пацієнт має змогу отримати однаково високий рівень надання медичної допомоги, незалежно від медичного закладу чи лікаря", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВООЗ допоможе Україні оновити протоколи лікування

Також зараз команда МОЗ працює над перекладом доказових клінічних протоколів. У першу чергу будуть перекладені та опубліковані протоколи з найбільш актуальних захворювань і станів, що зустрічаються на первинній ланці.

Duodecim - портал, що містить міжнародні протоколи лікування, якими керуються лікарі-практики з усього світу. На сьогодні близько тисячі міжнародних клінічних протоколів англійською мовою доступні в онлайн-режимі для зареєстрованих користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-