Українські школярі посіли шосте місце на Міжнародній математичній олімпіаді

Українські школярі посіли шосте місце на Міжнародній математичній олімпіаді

Фото
Укрінформ
Команда України посіла шосте місце на Міжнародній математичній олімпіаді серед школярів старших класів з-поміж 107 країн світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці керівник української делегації доктор фізико-математичних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Богдан Рубльов.

«Наші учасники вибороли 3 золоті, 2 срібні та 1 бронзову нагороду. Захар Наумець посів третє абсолютне місце з 619 учасників», - написав Рубльов.

Міжнародна математична олімпіада проводиться з 1959 року, вперше вона відбулась у Румунії й відтоді її організовували щороку за винятком 1980 року.

На ММО кожну країну представляє команда із шести учасників віком до 20 років, які ще не вчаться у закладах вищої освіти. Протягом двох днів їм потрібно розв’язати шість завдань (по два легкі, середньої складності й важкі), кожне з яких оцінюється в сім балів.

Україна офіційно бере участь у Міжнародній математичній олімпіаді з 1993 року.

Читайте також: На Чернігівщині діє унікальний табір для дітей

На 59-й Міжнародній математичній олімпіаді, яка проходила з 3 по 14 липня 2018 року у Румунії, українські школярі отримали 4 золотих та 2 срібних медалі та здобули четверте командне місце. До цього найвищим досягненням української команди було шосте місце у 2014, 2007, 1997 роках.

62-га Міжнародна математична олімпіада серед школярів старших класів цьогоріч проходила у дистанційному форматі у Санкт-Петербурзі з 19 по 24 липня.

Наступного року олімпіада відбудеться в Осло, Норвегія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-