У ОАСК оскаржують розмір компенсації за житло, зруйноване через агресію Росії

У ОАСК оскаржують розмір компенсації за житло, зруйноване через агресію Росії

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва зареєстрував позов жительки Полтавської області, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, до Кабінету Міністрів України, щодо оскарження розміру компенсації за зруйноване житло внаслідок збройної агресії РФ.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ОАСК.

“Позивачка оскаржує окремі пункти Постанови Кабінету Міністрів №947 від 18 грудня 2013 (зі змінами від 2 вересня 2020 року) року, якою було затверджено Порядок надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ відкрила понад 23 тисяч кримінальних справ через агресію Росії

Зазначається, що серед вимог позову - скасувати деякі положення цього Порядку, якими було встановлено, що грошова компенсація надається постраждалим, які є власниками житла, яке перебуває на контрольованих Україною територіях, і при цьому розмір грошової компенсації не може перевищувати 300 тисяч гривень за один об’єкт зруйнованого житла.

“На думку позивачки, такі обмеження дискримінують мешканців непідконтрольних територій та є незаконними. Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі”, - уточнюється у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд міста Києва призначив на 8 вересня 2021 року розгляд справи по суті за позовом до Кабінету Міністрів України та Київської міської державної адміністрації щодо проекту нового Генерального плану столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-