«Змова» Байдена і Меркель, «сюрприз» із Батумі та як Росія краде український газ - публікації тижня

«Змова» Байдена і Меркель, «сюрприз» із Батумі та як Росія краде український газ - публікації тижня

Укрінформ
Публікації Укрінформу про найважливіше, які ви могли пропустити цього тижня:

Nord Stream 2: «Змова» США й Німеччини та наслідки для України

Адміністрація Джо Байдена та уряд Ангели Меркель 21 липня оголосили про досягнення угоди щодо російського газопроводу в обхід України – Nord Stream 2. Дві країни домовились, що США не заважатимуть добудові проєкту, натомість Німеччина обіцяє гарантувати енергобезпеку для Європи й, насамперед, – для України. Домовленість, яку вже назвали «перемогою Путіна», викликала шквал критики по обидва боки Атлантики. Чи задовольняють Київ гарантії, висловлені в угоді Байдена-Меркель? Що збирається робити Україна?

***

5 фактів проти газових фейків: як Кремль викривив інформаційне поле України

Газова тема – одне з ключових полів гібридної війни Росії проти України. Ми настільки звикли чути російські фейки про газ, що навіть не піддаємо їх сумніву, а Кремль вдало використовує це проти нас. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав справжні факти про те, хто у кого краде газ або використовує «небезпечні американські технології». І ці факти можуть здивувати.

***

«Східне партнерство»: неприємні сюрпризи для Кремля

Саміту "Асоційованого тріо" в Батумі на найвищому президентському рівні (Грузія – Саломе Зурабішвілі, Молдова – Мая Санду, Україна – Володимир Зеленський) майже “не помітила” російська пропаганда. Саміт показав, як формат «Східного партнерства» змінився за 12 років.

***

Афганістан – чия це проблема сьогодні? Західного світу, Китаю чи Росії?

Відхід НАТО з Афганістану стає найбільшою проблемою саме для Москви. І вона цю проблему успішно проспала, поки воювала з Україною, конфліктувала з Європою і США. Відтак, маємо зафіксувати певну позитивну для України тенденцію: Кремлю в найближчі місяці, скоріш за все, буде не зовсім до України в військовому контексті. Для агресора може початися чергова серія «афганського синдрому».

***

Вакцинація і світ: Третя доза для заможних країн чи перша для бідних?

Питання про доцільність щеплення від ковіду третьою, бустерною дозою, перейшло з медичної площини в морально-етичну. Зараз, на тлі нової хвилі пандемії, пов’язаної з більш агресивним штамом “Дельта”, заможні країни схиляються до того, що ревакцинація конче необхідна. І подекуди введення третьої дози почалося чи до цього активно готуються. Разом з тим, зрозуміло, що десятки й сотні мільйонів доз, які будуть використані для третього етапу щеплення, могли б піти як допомога в бідні країни – бо там лише 1% населення отримали одну дозу вакцини. А відсутність її – означає десятки тисяч нових смертей.

***

Шанси України на Олімпійських іграх в Токіо

Збірна України поїхала на Олімпіаду найменшим складом за всю історію виступів на цьому турнірі. Попри це, Україна реально претендує мінімум на 20 медалей, з них 5-6 мають бути золотими. Наші «золоті» надії – Харлан, Білодід, Магучіх, Хижняк, Бех-Романчук, Беленюк. Хто ще повинен привезти медалі з Токіо і чи зможе молодь здивувати?

Іще більше цікавих публікацій читайте тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-