Зеленський підписав закон про спрощення COVID-закупівель

Зеленський підписав закон про спрощення COVID-закупівель

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель для товарів і послух, необхідних для протидії COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель» № 1599-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до закону на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів, змінено підхід до закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання заходів із запобігання виникненню та поширенню COVID-19.

Зокрема, за даними ОП, без застосування процедури публічних закупівель здійснюватиметься закупівля лікарських засобів, вакцини або інших медичних імунобіологічних препаратів, витратних матеріалів для надання медичної допомоги хворим та медичних виробів для вакцинації від COVID-19, медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, систем постачання медичних газів.

Перелік лікарських засобів та порядок їхньої закупівлі затверджуватимуться Кабінетом Міністрів.

За результатами закупівлі замовник повинен оприлюднити звіти про укладання договору про закупівлю та його виконання, а також договір про закупівлю з усіма додатками до нього.

Передбачається, що за процедурою спрощених публічних закупівель здійснюватиметься закупівля необхідних для вказаних цілей товарів та послуг.

Читайте також: Рада пропонує виділити ₴800 мільйонів на кисневе обладнання з імпортного ПДВ

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до розділу X "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель)" 1 липня. Відповідне рішення підтримали 355 народних депутатів.

Законом позатендерну процедуру залишено лише для закупівлі лікарських засобів, вакцин, імунобіологічних препаратів, розхідних матеріалів для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та медичних виробів для вакцинації від COVID-19, медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, системи постачання медичних газів.

Спрощена закупівля проводитиметься замовником із застосуванням електронного аукціону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-