У Києві суд у справі білоруса Боленкова оголосив перерву

У Києві суд у справі білоруса Боленкова оголосив перерву

Укрінформ
Шостий апеляційний адміністративний суд у справі білоруського активіста Олексія Боленкова оголосив перерву і продовжить слухання у середу, 21 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці юридична компанія “Міллер”.

“Сьогодні, 20 липня, Шостий апеляційний адміністративний суд мав переглянути рішення Шевченківського суду, який раніше залишив в силі вимогу СБУ щодо примусового повернення білоруського активіста Боленкова (Max Belorus). В результаті суд оголосив перерву і продовжить слухання 21 липня о 17:00 за адресою Київ, вулиця Московська 8, корп. 30. Головуючий суддя — Кузьменко Володимир Володимирович”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Під судом у справі білоруса Боленкова сталася сутичка - кидали яйця та розпилили газ

У компанії поінформували, що під будівлею суду 20 липня зібралися на мітинг молодики з протилежними ідеологічними поглядами, які вимагали депортації Боленкова.

“Коли наш клієнт прибув на засідання, перед будівлею суду на нього напали. Біля входу його штовхали, наносили удари і забризкали обличчя з газового балончика. Окрім нього, постраждали ще низка осіб — прихильники, які прийшли підтримати білоруського активіста, поліціянти та судова охорона”, - зазначили юристи.

Як повідомлялося, у вівторок відбувся черговий мітинг із вимогами до силовиків припинити переслідування білоруського активіста Боленкова й скасувати рішення про його примусову депортацію.

Опоненти Боленкова, які також постійно присутні на мітингах, заявляють, що Боленков – один із засновників терористичного ліворадикального угруповання Ревдія і його треба депортувати.

Читайте також: Під СБУ - мітинг на підтримку білоруського активіста Боленкова

Як повідомлялось, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України обшукали квартиру білоруського активіста Боленкова в Києві 21 квітня і попередили його про примусове видворення з території України.

Адвокати Боленкова оскаржили в суді рішення СБУ про депортацію. Однак, Шевченківський районний суд Києва 22 червня відмовив у задоволенні скарги.

Боленков – білоруський та український активіст, народився у місті Жлобин у Білорусі. Боленков брав участь у протестах на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках. Сам активіст називає себе прибічником анархізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-