Україна забезпечена вакцинами БЦЖ - Ляшко

Україна забезпечена вакцинами БЦЖ - Ляшко

Укрінформ
В Україні вдосталь вакцин БЦЖ для забезпечення необхідної вакцинації населення.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Я можу з упевненістю сказати, що вакцина для вакцинації від туберкульозу, яка проводиться в перші 5 днів від народження є в Україні, розподілена на обласні державні адміністрації і доставлена на заклади", - сказав Ляшко.

Він додав, що сімейні лікарі контактують із батьками дітей, які не отримали вакцину БЦЖ навесні через перебої з постачанням, та запрошують на вакцинацію.

Як повідомлялося, вакцина БЦЖ є дуже важливою для запобігання захворюванню на туберкульоз. Особливо важлива вакцинація саме дітей, оскільки туберкульоз вражає багато системи та органів. Вакцинуватися можна безкоштовно у медичному закладі за місцем проживання.

Читайте також: В Україну доставили 450 тисяч доз вакцини БЦЖ

Як повідомлялося, в лютому та на початку березня цього року в Україні були перебої з постачанням вакцини БЦЖ. 11 березня в Україну доставили 450 тис. доз вакцини БЦЖ. Також у МОЗ повідомляли, що очікують другу партію ще на 640 тис. доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-