Вакцинація колективів: МОЗ закликає подавати заявки на CoronaVac для прискорення процесу

Вакцинація колективів: МОЗ закликає подавати заявки на CoronaVac для прискорення процесу

Укрінформ
Щоб прискорити вакцинацію колективів від COVID-19, Міністерство охорони здоров’я пропонує компаніям подавати заявки на щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, оскільки навантаження на мобільні бригади, які працюють з цим препаратом, менше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ у Фейсбуці.  

Як зазначається у повідомленні, наразі організовані колективи, які мають понад 50 осіб та хочуть вакцинуватися, щеплять препаратом Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Утім, кількість медичного персоналу обмежена, тому щеплення організованих колективів відбуваються в порядку черговості за датою запису.

"Щоб прискорити цей процес, Міністерство охорони здоров’я пропонує компаніям подавати заявку на щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech. Навантаження на мобільні бригади, які працюють з цим препаратом, менше. Тож ваші співробітники зможуть захиститися від COVID-19 значно раніше, ніж за загальною чергою", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні можуть відкрити пункти COVID-вакцинації в аптеках

У МОЗ нагадали, що залишити заявку на виїзд мобільної бригади для щеплення організованого колективу можна за номером контакт-центру міністерства 0 800 60 20 19.

Для цього в компанії мають призначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації, який має скласти поіменний список охочих щепитися працівників. Коли підійде час щеплення колективу, регіональний координатор з вакцинації зателефонує відповідальній особі та повідомить усю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень.

За даними МОЗ, станом на 14 липня проти COVID-19 було щеплено 128 646 співробітників 954 компаній. Усього на щеплення вже записані 471 738 особи з 673 компаній.

Як повідомлялося, за добу 15 липня в Україні виявлено 737 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, померли 17 людей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-