Всеукраїнська рада церков зустрілася з дипломатами G7

Всеукраїнська рада церков зустрілася з дипломатами G7

Укрінформ
Роль церков і релігійних організацій у розбудові миру та в боротьбі з дезінформацією, зважаючи на триваючу російську агресію проти України, обговорили учасники зустрічі Всеукраїнської Ради Церков із дипломатами G7.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВРЦіРО.

Як зазначається, зустріч відбулася 9 липня у Києві на запрошення посла Великої Британії Мелінди Сіммонс. Також у зустрічі взяли участь посли та представники посольств Італії, Норвегії, США, Японії, Канади та інших країн.

"Релігійні діячі поділилися з іноземними дипломатами досвідом від участі представників церков у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України. Зокрема йшлося про погіршення гуманітарної ситуації на тимчасово окупованих територіях України, проблематику внутрішньо переміщених осіб, необхідність більш активного залучення міжнародної спільноти в відновленні релігійної свободи та інших прав людини на окупованих Росією українських територіях Криму, Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти перешкоджають роботі ОБСЄ на сході України

Учасники зустрічі також обмінялися думками щодо боротьби з домашнім насиллям. Представники дипломатичного корпусу наголошували на важливості ратифікації Стамбульської конвенції. Натомість релігійні діячі висловили критичні зауваження до конвенції, наголосивши на необхідності практичних заходів із протидії домашньому насильству.

Також присутні обговорили проблематику екології та зміни клімату. Як приклад, до підписання планується меморандум про співпрацю між ВРЦіРО та Міндовкілля.

Наприкінці зустрічі Головуючий у ВРЦРО Святослав порушив питання становлення справедливості в Україні в контексті судової реформи.

Читайте також: Німеччина радить Україні якнайшвидше реалізувати судову реформу

Релігійні діячі ознайомили іноземних дипломатів зі Зверненням ВРЦіРО щодо розв’язання проблеми невинно засуджених. Сторони вирішили присвятити цій проблематиці окрему зустріч.

Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) утворено наприкінці 1996 року як міжконфесійну інституцію. Її метою є об'єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України та координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами, а також участь у розробленні проєктів нормативних актів із питань державно-конфесійних відносин та здійснення комплексних заходів доброчинного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-