Керівництво інституту Нацакадемії аграрних наук викрили на оборудках із майном

Керівництво інституту Нацакадемії аграрних наук викрили на оборудках із майном

Фото
Укрінформ
СБУ заблокувала корупційну схему в інституті Національної академії аграрних наук. Високопосадовців держзакладу викрито на систематичному одержанні хабарів за передачу в незаконну оренду нерухомість установи.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ. 

За попередніми даними слідства, директор інституту налагодив корупційний механізм отримання грошей від представника місцевої комерційної структури. До протиправної діяльності посадовець залучив головного бухгалтера та юриста наукового закладу.

Організатори оборудки «гарантували» підприємцю передачу в незаконне користування офісних та складських приміщень установи площею 195 квадратних метрів у Бориспільському районі Київської області. За «оренду» бізнесмен щомісяця мав сплачувати чиновникам обумовлену суму хабарів.

Правоохоронці затримали трьох організаторів схеми після передачі чергової суми неправомірної вигоди. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру. У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Читайте також: Хабарництво в академії аграрних наук: про підозру повідомили родичці керівника

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області спільно зі слідчими обласного управління Національної поліції та за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-