У ДПСУ розповіли, скільки зброї затримали з початку року на кордоні з Білоруссю

У ДПСУ розповіли, скільки зброї затримали з початку року на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Українські прикордонники за шість місяців 2021 року затримали на кордоні з Білоруссю 27 одиниць зброї, при цьому – жодної вогнепальної. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держприкрдонслужби України.

Зазначається, що з початку року на українсько-білоруському кордоні військовослужбовці Держприкордонслужби припинили спроби незаконного перевезення через кордон 27 одиниць зброї, з яких: 12 одиниць мисливської, 13 – холодної та по одній – газової та пневматичної.

У ДПСУ зауважують, що за аналогічний період минулого року на українсько-білоруському кордоні затримали на шість одиниць зброї більше.

Читайте також: На кордоні з Білоруссю немає жодних ознак його перекриття - ДПСУ

За наявними у Держприкордонслужби даними, відповідні показники білоруської сторони на суміжній ділянці кордону ще нижчі. Так, Адміністрація Держприкордонслужби України та Держприкордонкомітет Білорусі здійснюють щомісячний обмін знеособленою статистичною інформацією щодо результатів оперативно-службової діяльності. Згідно з даними, наданими білоруською стороною, за 5 місяців цього року загалом на в’їзд та виїзд вони затримали на кордоні з Україною лише 4 одиниці зброї та 10 боєприпасів, усі у пунктах пропуску. А під час опрацювання спільних звітів за підсумками 2020 року прикордонники Білорусі відзначали зменшення у звітному періоді в 6,9 раза кількості виявленої зброї на кордоні з нашою країною.

"Тож, усі заяви білоруських політиків про потоки контрабанди зброї з України – безпідставні. Навпаки, з серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу у посиленому режимі, що сприяло зменшенню протиправної діяльності на цій ділянці", - підкреслюють у ДПСУ.

Читайте також: Прикордонники не отримували від Білорусі офіційних повідомлень про «закриття кордону»

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Лукашенко заявив 2 липня на урочистих зборах на честь Дня незалежності Білорусі, що доручив прикордонним військам країни повністю перекрити кордон з Україною.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко сказав у коментарі Укрінформу, що у МЗС відкидають закид Лукашенка про нібито постачання зброї з України.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-