В'язню Кремля Вигівському пом'якшили умови утримання

В'язню Кремля Вигівському пом'якшили умови утримання

Укрінформ
Українця Валентина Вигівського, який відбуває покарання в колонії у Кіровській області РФ, перевели зі штрафного ізолятора до барака із суворими умовами утримання.

Про це у Фейсбуку повідомив голова Черкаської обласної організації партії "Європейська солідарність" Роман Сущенко, передає Укрінформ.

"Щойно прилетіла позитивна новина з Кіровської області. Нашому побратиму, політв'язню Кремля, українському патріоту, справжньому і мужньому українському герою Валентину Вигівському пом'якшили умови утримання: із жахливих умов штрафного ізолятора та запліснявілих і холодних приміщень камерного типу його перевели до барака з суворими умовами утримання", - написав Сущенко.

За його словами, такий результат - це колективна праця родини Валентина Вигівського, учасників Платформи звільнення політв'язнів, офісу Уповноваженої ВРУ з прав людини Людмили Денісової, МЗС, правозахисників, родин політбранців та всіх небайдужих громадян, у тому числі російських активістів.

Свій допис Сущенко супроводив світлиною барака з карти Google, зауваживши, що добре пам'ятає його: "Перебуваючи у карантині відвідував його по дорозі до душу та під час прогулянок у тюремному дворику постійно спілкувався з зеками". На фото ця будівля розташована у верхньому правому куті - друга навпроти церкви РПЦ.

Читайте також: Колишні бранці Кремля передали листа Макрону

"Наші спільні дії дають підстави для стриманого оптимізму. А реально усі ми врятували життя нашому громадянину, який був на межі смертельної прірви", - додав Сущенко.

Як повідомлялося, Валентин Вигівський 17 вересня 2014 року поїхав до Криму на виставку авіації. За місяць його родичам повідомили про те, що на вокзалі в Сімферополі його затримали співробітники ФСБ спільно з "Кримською самообороною". Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві".

Читайте також: Політв’язень Вигівський збирається оголосити голодування – омбудсмен

15 грудня 2015 року Вигівський був засуджений до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-