У флешмобі «Моя Конституція» взяли участь політики, громадські діячі та артисти

У флешмобі «Моя Конституція» взяли участь політики, громадські діячі та артисти

Відео
Укрінформ
У флешмобі «Моя Конституція», приуроченому до 25-ї річниці ухвалення Основного закону, взяли участь сотні громадян по всій Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Як зазначається, ідея флешмобу полягала в тому, щоб учасники обирали статтю з Конституції, публікували у соцмережах відео, як вони її зачитують, і передавали естафету іншому учаснику. Кампанія проходила під хештегами: #МояКонституція25, #свобода, #гідність, #повага.

«Згідно з соціологічними дослідженнями, лише 10 відсотків українців знають свої права, закріплені Конституцією України. Цю ситуацію треба змінювати, то ж ми вирішили зробити таку акцію, яка допоможе підвищити обізнаність людей з Основним законом держави», - – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: Зеленський оголосив флешмоб на підтримку збірної України з футболу

У МКІП зазначили, що у флешмобі взяли участь сотні громадян по всій країні, серед яких учасники АТО, військовослужбовці, працівники закладів культури, освіти, охорони здоров’я, правоохоронних органів, представники духовенства та журналісти. Долучилися до акції також культурні діячі, правники та громадські активісти, голови обласних та районних адміністрацій, сільських та міських рад та просто небайдужі громадяни.

Зокрема, підтримали флешмоб віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, міністр культури та інформаційної політики, Олександр Ткаченко та його заступник Тарас Шевченко.

Серед учасників були лідер громадської мережі «Опора» Ольга Айвазовська, член правління Центру політико-правових реформ і співголова ради Коаліції "Реанімаційний пакет реформ" Юлія Кириченко, координатор проєкту HeforSHE ( UN Women UKraine) Ольга Дячук, акторка Ірма Вітовська, телеведучі та співачки Анжеліка Рудницька, Марія Бурмака, телеведучий Олексій Суханов та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-