МОЗ представило план впровадження стратегії з безбар'єрності

МОЗ представило план впровадження стратегії з безбар'єрності

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я представило кроки з впровадження Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Маємо чіткий план дій для кожного напрямку безбар’єрності та пріоритетні завдання. ...Питання безбар’єрності для Міністерства охорони здоров’я – це насамперед питання створення дружнього до пацієнта медичного середовища як в плані інформації та зв’язку, так і в архітектурній доступності», - написав Ляшко.

Серед планів МОЗ щодо впровадження безбар’єрності - впровадження міжнародної класифікації функціонування обмежень життєдіяльності та здоров’я в Україні, формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в електронній системі охорони здоров’я (Е-лікарняні); удосконалення нанесення шрифту Брайля на ліках та медичних виробах завдяки новим вимогам до форматів подання інформації для потреб людей з порушеннями зору; створення безбар’єрних умов для осіб з порушеннями слуху в усіх закладах охорони здоров’я шляхом дублювання важливої звукової інформації текстами, організація перекладу жестовою мовою тощо.

Окрім цього, додав міністр, буде проведено аудит доступності будівель МОЗ та підпорядкованих закладів охорони здоров’я.

Читайте також: Питання інклюзії і безбарєрності у спорті обговорили на Всеукраїнському форумі «Україна 30»

Як повідомляв Укрінформ, відбулося перше засідання Ради безбар’єрності, яку створили для моніторингу та контролю стану виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. На засіданні за участі першої леді Олени Зеленської та під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля були розглянуті пріоритетні ініціативи від міністерств у кожному з шести напрямків безбар’єрності, які увійдуть до Плану заходів на 2021-2022 роки на виконання Нацстратегії. До створення Плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар'єрності було залучено 15 міністерств, 47 громадських організацій та аналітичних центрів, від них отримано понад 250 пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-