Санкції проти телеканалів Медвечука: справу відклали до 20 вересня

Санкції проти телеканалів Медвечука: справу відклали до 20 вересня

Укрінформ
Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду продовжить розгляд справи щодо застосування санкцій до ТОВ «АРІАДНА ТВ» 20 вересня. 

Як передає Укрінформ, про це інформує у Фейсбуці пресслужба ВС.

"22 червня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі ВС продовжив розгляд справи № 9901/47/21 за позовом ТОВ «АРІАДНА ТВ», у якому оскаржено Указ Президента від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення РНБО України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"», відповідно до якого застосовано санкції до позивача. Суд відклав розгляд справи. Наступне судове засідання призначено на 14:30 20 вересня 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час судового засідання було заслухано клопотання представника позивача про приєднання доказів до матеріалів справи, і Верховний Суд задовольнив це клопотання.

Читайте також: Зеленський - про «телеканали Медведчука»: Наші канали ми не закривали, ми закрили чужі

Окрім того, колегія суддів під час розгляду клопотання представників позивача про звернення КАС ВС до СБУ з метою надання представникам позивача письмового дозволу для ознайомлення з документами справи, що містять гриф «Для службового користування», звернула увагу на відсутність таких документів у матеріалах справи та зазначила, що це клопотання буде вирішено після надходження відповідних документів до суду.

Читайте також: В ЄС вважають, що Україна «має право на самозахист» від телеканалів Медведчука

ВС також задовольнив клопотання представників позивача і надав їм право на ознайомлення з документами із грифом «Таємно», оскільки представники позивача отримали доступ і допуск до державної таємниці.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника – народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензій цих проросійських телеканалів.

19 лютого РНБО застосувала санкції проти 19 юридичних осіб та восьми фізичних осіб. У тому списку є Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що санкції щодо подружжя - за статтею «фінансування тероризму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-