Шмигаль не виключає, що ціна на газ для населення може знизитись

Шмигаль не виключає, що ціна на газ для населення може знизитись

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль не виключає, що ціна на газ для населення може знизитись.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль заявив під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє Урядовий портал.

На сьогодні всі приватні споживачі газу в Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» користуються річним продуктом, ідеться в повідомленні.

«В Україні запрацював і діє ринок газу. Ціна формується на біржах, зокрема на міжнародних. Більше 80 компаній постачають природний газ промисловим і приватним споживачам. На сьогодні у «Нафтогазу» понад 1 млн приватних споживачів, які отримують газ за ціною річного продукту. Вона дорівнює 7,96 грн за кубометр. Паралельно є біржові торги. Щомісяця встановлюється індикативна місячна ціна. Місячним продуктом «Нафтогазу» жоден громадянин не користується. Тому протягом року, починаючи з 1 червня, усі приватні споживачі «Нафтогазу», зокрема й ті, які приєднуються зараз, отримують газ за ціною 7,96 грн за кубометр», — зазначив Шмигаль.

Водночас, за словами очільника уряду, на світовому та українському ринках газу спостерігаються значні коливання цін, і на сьогодні індикативна ціна на метр кубічний газу становить понад 11 грн.

Читайте також: Нафтогаз збільшив на 18% видобуток газу на виснаженому Яблунівському родовищі

"Не виключено, що у подальшому ця ціна може знизитися, і в такому випадку українці зможуть отримати газ за нижчим місячним тарифом", - зауважив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня директор з інтегрованих комунікацій у Групі Нафтогаз Максим Білявський заявив, що усі клієнти ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» за замовчуванням обслуговуються за річним тарифним планом «Фіксований», тобто 7,96 грн за кубометр із ПДВ, без вартості розподілу.

Фото: www.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-