На COVID-вакцинацію в Україні витратили вже майже вісім мільярдів

На COVID-вакцинацію в Україні витратили вже майже вісім мільярдів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я вже витратило на вакцинацію 7,9 млрд грн, ще 2,6 млрд грн залишаються невикористаними.

Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи ситуацію з використанням коштів на закупівлю вакцин проти COVID-19, повідомляє Укрінформ.

«До кінця червня МОЗ має використати 10,5 млрд грн на закупівлю вакцини від COVID-19. На сьогодні за бюджетною програмою уже сплачено 7,9 млрд грн, з яких 1,1 млрд грн на початку червня», - сказав Пацкан.

Він зазначив, що з цих коштів 7,8 млрд грн сплачено за закупівлю вакцини, 41 млн грн – шприців, 3,8 млн грн – розчину та 18 млн грн - контейнерів для збору медичних відходів.

«За ці кошти планується закупити 38 млн доз вакцин. Середня вартість вакцини з усіма витратними матеріалами, закладена в бюджеті, - майже 276 грн», - додав Пацкан.

Він наголосив, що останніми тижнями намітилася позитивна динаміка у вакцинуванні населення.

«Так само мають бути зміни і у використанні бюджетних коштів, передбачених на закупівлю вакцини. І важливо, щоб кошти витрачалися ефективно. Адже йдеться про життя та здоров'я українців», - сказав очільник Рахункової палати.

Читайте також: Німеччина дозволила вакцинованим українським туристам в'їзд з 25 червня

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня у Києві, Львові та Одесі розпочали роботу пілотні центри масової вакцинації проти COVID-19, які функціонуватимуть у вихідні дні.

У Києві розпочав роботу Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру.

За інформацією МОЗ, обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна, доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. При цьому в МОЗ нагадали, що з 29 травня використовується вакцина CoronaVac, вироблена компанією Sinovac.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-