Росія відмовиться від «русского мира» і змінить гасла гібридної війни – експерт

Росія відмовиться від «русского мира» і змінить гасла гібридної війни – експерт

Укрінформ
Розвиток "гібридної агресії" Росії проти України відбуватиметься в подальшому під нейтральними або навіть патріотичними гаслами.

Про це сказав керівник Центру вивчення і протидії гібридній агресії Сергій Савченко під час круглого столу на тему: «Нові гібридні загрози з боку РФ» в Укрінформі.

"Будуть змінені гасла. Продовжувати гібридну війну під гаслами "русского мира" неможливо. Від цього відмовляться. Фактори "русского мира" будуть використовуватись, але можливості значно обмежені. Якщо буде продовжуватись, а ми думаємо, що буде продовжуватись розвиток гібридної агресії, це відбуватиметься під нейтральними, а можливо, і під патріотичними гаслами, як би це не було дивно", - сказав Савченко.

За його словами, маловірогідно, що почнеться протистояння України і Росії безпосередньо в широкомасштабній агресії, скоріше всього буде передувати гібридний розвиток подій, застосування м'якої сили.

Читайте також: Мінреінтеграції: Стримування розвитку України – один з елементів гібридної війни

Він зазначив, що є три фактори, які впливають на подальший розвиток гібридної війни.

"Перший - допомога України з боку заходу. Динаміка цього фактору зростає, приходить розуміння до країн заходу, що війна ведеться не тільки проти України, а й проти всього демократичного світу. Другий фактор - це агресивна політика РФ. Я думаю, що агресивність не зменшується у цієї політики, а можливості йдуть вниз. Можливості потенційні щодо продовження війни проти України зменшуються, але Росія цього до кінця не розуміє, або не хоче розуміти. Третій фактор - внутрішній фактор в Україні. Це наявність п'ятої колони, яка здатна проводити гібридні операції", - розповів Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська заявляла, що Росія, попри колосальні ресурси у свою пропаганду, не виграє інформаційну війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-