Окупанти в ОРДЛО закривають школи і профтехучилища – Денісова

Окупанти в ОРДЛО закривають школи і профтехучилища – Денісова

Укрінформ
Окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей за вказівкою РФ закривають заклади освіти: школи, профтехучилища, технікуми та виші.

Про це поінформувала у Телеграмі Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Правозахисні організації інформують мене, що у 2021 році на тимчасово окупованих територіях будуть закриті та оптимізовані Свердловський професійний будівельний ліцей, Свердловський коледж кулінарної майстерності, Стаханівський педагогічний коледж, Луганський професійно-технічний коледж, Коледж технологій та дизайну та Коледж Луганського державного педагогічного університету, Ясинуватський коледж Донецької академії управління та інші», - зазначила український омбудсман.

За інформацією Денісової, у Луганську, Антрациту, Слов'яносербську, Красному Лучі, Свердловську будуть закриті 5 шкіл, ще 3 - реорганізовані.

Читайте також: Окупанти знищили університети у Криму, об’єднавши їх в «освітнього монстра» - правозахисники

Як уточнила Уповноважений ВР з прав людини, це призведе до порушення права на освіту дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях і не мають можливості виїхати на підконтрольну українському уряду територію, - з метою продовження навчання вони змушені будуть діставатися до навчальних закладів в інших населених пунктах, подекуди за десятки кілометрів.

"Закликаю Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні та Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні відреагувати на факти порушення прав дітей на освіту з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей", - уточнила вона.

Як повідомлялося, Денісова поінформувала, що купаційна влада «ДНР» порушує права дітей на освіту та свободу пересування, про що свідчить її рішення обмежити виїзд дітей старше 14 років, у яких немає паспорта громадянина України, РФ, закордонних паспортів цих країн чи «паспорта ДНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-