Рада планує створити реєстр професій та кваліфікацій

Рада планує створити реєстр професій та кваліфікацій

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій».

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 256 народних депутатів.

«Метою законопроєкту є стимулювання розвитку національної системи кваліфікацій», – йдеться у пояснювальній записці.

Так, законопроєктом №4147 пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю, законів «Про оплату праці», «Про освіту», «Про зайнятість населення» в частині визначення термінів повної та часткової професійної кваліфікації, встановлення пріоритетності професійних стандартів над кваліфікаційними характеристиками, окремих питань розроблення, затвердження та введення в дію професійних стандартів.

Крім цього, законопроєктом пропонується створення та ведення реєстру видів занять (професій) та кваліфікацій, діяльності галузевих рад з розроблення професійних стандартів, пов’язаних із цим окремих положень законодавства про функції колегіального органу у сфері кваліфікацій та інших пов’язаних питань.

Читайте також: Зеленський пропонує Раді ввести оновлене поняття електронного ЗМІ

Очікується, що ухвалення законопроєкту створить можливість для появи часткових кваліфікацій та механізмів їх присвоєння, що сприятиме підвищенню зайнятості населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-