В Україні обмежать вміст фосфатів у мийних засобах – рішення уряду

В Україні обмежать вміст фосфатів у мийних засобах – рішення уряду

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про поетапне, починаючи з 31 грудня 2023 року, обмеження вмісту фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах.

Постанову «Про внесення змін до Технічного регламенту мийних засобів» ухвалено на засіданні уряду 2 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з пояснювальною запискою, обмеження вмісту фосфатів та інших сполук фосфору стосуватиметься мийних засобів як для побутового, так і для промислового прання та миття. Для цього внесено зміни до Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою Кабміну №717 від 20 серпня 2008 року, та оновлено перелік національних стандартів щодо методів випробування мийних засобів.

Зазначається, що зміни до техрегламенту мийних засобів спрямовані на приведення його положень у відповідність до вимог регламенту ЄС, Європейського Парламенту та Ради і розширення спектра дії обмежень на всі існуючі мийні засоби.

Читайте також: Європарламент не зміг заборонити використання фосфатів у кебабі

При цьому дати застосування обмежень на вміст фосфатів та інших сполук фосфору у мийних засобах - «з 31 грудня 2023 року» та «з 31 грудня 2026 року» - встановлені з урахуванням рівня забруднення поверхневих вод сполуками фосфору, що надходить із зворотними водами, на підставі даних державної статистичної звітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-