Наглядову раду «Медзакупівель» буде затверджувати Кабмін – Ляшко

Наглядову раду «Медзакупівель» буде затверджувати Кабмін – Ляшко

Укрінформ
Наглядова рада ДП “Медзакупівлі” буде затверджуватися постановою КМУ.

Як передає Укрінформ, про це журналістам у суботу сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Чому скасовано наказ про створення наглядової ради ДП “Медзакупівлі”? За період проведення конкурсу значно збільшилися обігові кошти через рахунки ДП “Медзакупівлі”, тому ми переходимо до зовсім іншої процедури створення наглядової ради. Вона буде створена не наказом МОЗ, а відповідно до постанови КМУ№ 777, буде затверджена постановою Кабінету Міністрів”, - сказав Ляшко.

Читайте також: У Ляшка є кандидат на посаду головного санлікаря та свого першого заступника

Він додав, що в подальшому МОЗ не займатиметься технічними речами, які пов’язані із закупівлями лікарських засобів, медичних виробів. За його словами, наказом МОЗ будуть створені експертні групи, але вони працюватимуть на базі ДП “Медзакупівлі”. МОЗ лише надаватиме номенклатуру лікарських засобів та медвиробів і потребу в них.

Читайте також: Відслідковувати залишки медпрепаратів у лікарнях можна у чат-боті Telegram – «Медзакупівлі»

Також, за словами Ляшка, з профільним комітетом ВР обговорюється можливість створення алгоритму, за яким ДП “Медзакупівлі” зможуть закуповувати в екстрених випадках певні речі поза процедурою державних закупівель.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство охорони здоров'я скасувало накази щодо конкурсного відбору про утворення наглядової ради ДП "Медзакупівлі" і проведе новий конкурс на визначення членів наглядової ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-