ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про цифровізацію досудового розслідування

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про цифровізацію досудового розслідування

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт, який передбачає цифровізацію досудового розслідування.

Як передає Укрінформ, за відповідний законопроєкт №5246 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування" проголосували 272 народні депутати.

Так, згідно із законопроєктом, Кримінальний процесуальний кодекс України буде доповнено положеннями, якими закріплюються правові основи використання інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування в діяльності учасників кримінального провадження.

Зокрема, передбачається функціональне призначення інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування та надання усім учасникам процесу доступу до матеріалів, які зберігаються в цій системі.

Читайте також: Рада має намір запровадити державну підтримку страхування сільгосппродукції

Окрім цього, ухваленим законопроєктом передбачається, що примірники документів в електронній та паперовій формі, підписані, погоджені в інформаційно-телекомунікаційній системі досудового розслідування з використанням кваліфікованого електронного підпису, визнаватимуться оригіналами документів.

Інформаційно-телекомунікаційна система досудового розслідування – це система, яка забезпечує створення, збирання, зберігання, пошук, оброблення і передачу матеріалів та інформації (відомостей) у кримінальному провадженні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-