СБУ заблокувала масштабне розкрадання дизпального на Укрзалізниці

СБУ заблокувала масштабне розкрадання дизпального на Укрзалізниці

Фото
Укрінформ
СБУ викрила масштабний механізм розкрадання дизельного пального в АТ «Укрзалізниця». Оперативники встановили, що «схема» існувала у більшості структурних підрозділів, а збитки від цього механізму можуть сягати десятків мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Задокументовано, що функціонування корупційного механізму не припинялось навіть в умовах критично низьких залишків дизпалива на залізниці. Зокрема, у ході проведення перевірок співробітники СБУ спільно з представниками офісу безпеки АТ «Укрзалізниця» виявили значні порушення в одному із структурних підрозділів регіональної філії «Південна залізниця». Правоохоронці отримали докази причетності керівництва цього підрозділу до розкрадання пального. Щоб приховати виявлені факти, зловмисники запропонували хабар представнику офісу з безпеки АТ «Укрзалізниця» ‒ керівнику ревізійної комісії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, оперативники спецслужби затримали у Харкові організатора схеми під час передачі всієї суми неправомірної вигоди. Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також: В Укрзалізниці залишилося дизпального на чотири доби

У пресслужбі також запевнили, що СБУ спільно з АТ «Укрзалізниця» продовжує вживати заходи із недопущення зриву перевізного процесу на залізничному транспорті через брак дизельного пального.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-