Оформлювали у Франції «біженців»: в Україні ліквідували канал торгівлі людьми

Оформлювали у Франції «біженців»: в Україні ліквідували канал торгівлі людьми

Фото, відео
Укрінформ
Співробітники Держприкордонслужби спільно з представниками Нацполіції України та міграційної поліції Одещини у рамках співпраці з правоохоронними органами Франції припинили функціонування каналу торгівлі людьми.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення ДПСУ.

«Попередньо відомо, що жертвами аферистів стали більше 100 осіб», - йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання усіх фігурантів справи як на території Україна, так і у Франції. У домоволодіннях злочинців виявили низку паспортних документів, сім-карти різних операторів, банківські карти, зброю та наркотичні речовини.

Загалом було проведено майже 50 обшуків та затримано 8 фігурантів кримінальної справи.

Правоохоронцям вдалось розкрити всю схему здійснення протиправної діяльності, визначено роль та місце кожного з причетних осіб у схемі та одночасного затримати фігурантів у різних містах та країнах, підкреслили в ДПСУ.

«В ході проведення оперативних заходів силовики з’ясували, що групою осіб на території України здійснювався підбір та вербування осіб з низьким соціальним рівнем життя, здебільшого ромів. Злочинці пропонували жертвам так звану «мандрівку Європою», за що останні мали ще й отримати по 200-300 євро кожен. Про умови та кінцевий результат такого турне звичайно ж не розповідали», - зазначається в повідомленні.

По прибуттю до кінцевої країни подорожі, якою виявилась Франція, зловмисники відбирали у мандрівників документи та погрожували створенням «проблем» з місцевими правоохоронними органами. Єдиною умовою для повернення заручників додому було оформлення на території Франції статусу «біженця».

Після здійснення таких дій особам нараховувалась соціальна компенсація в розмірі 300 євро на місяць, протягом дев’яти місяців. Використовуючи становище жертв, зловмисники отримували на руки банківські картки та кошти, які надходили на рахунки, після чого повертали осіб в Україну.

Читайте також: В Україні стартувала інформкампанія з протидії секс-рабству, проституції та торгівлі людьми

Наразі тривають подальші слідчі дії.

Фото: Держприкордонслужби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-