ПЦУ звернулась до Путіна із закликом покаятись та припинити війну

ПЦУ звернулась до Путіна із закликом покаятись та припинити війну

Укрінформ
Український народ бажає жити у мирі та порозумінні, але не дозволить знову накинути на себе імперське ярмо.

Про це йдеться у зверненні Священного Синоду Православної церкви України з приводу ескалації російської агресії проти України, оприлюдненому на сторінці ПЦУ в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Численні достовірні повідомлення підтверджують найбільше з часу початку неоголошеної війни Росії проти України в 2014 р. скупчення біля наших кордонів військ РФ. Перша і очевидна мета такого скупчення – залякування Кремлем українського суспільства, тиск на нашу державу і на союзників України у вільному світі з метою досягнення власних інтересів. Ми не боїмося! – наша відповідь на цей черговий агресивний намір російської влади", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Папа Римський закликав запобігти ескалації на сході України

У Синоді наголошують, що український народ не потребує і не прагне чужого, бажає жити у мирі та порозумінні з усіма. "Але ми не дозволимо знову накинути на нашу шию імперське ярмо, від якого український народ звільнився три десятиліття тому!" - сказано у заяві.

Синод також звертається до російської влади: "Зупиніться, покайтеся, загладьте свою провину припиненням війни та згодою на справедливий мир".

Водночас у ПЦУ застерігають "військовослужбовців Росії, усіх офіційних і таємних найманців Кремля" від участі у злочинах своїх начальників: "Доля Юди Іскаріота нехай буде для вас застереженням – не ставайте на шлях зради і прислужництва ворогу".

Читайте також: Священників включили до другого етапу COVID-вакцинації

Синод звертається до всіх вірян і людей доброї волі із закликом продовжити молитву про справедливий мир для України. "Дотепер ми бачили не раз милість Господню до українського народу – віримо, що і у нинішніх випробуваннях Бог не залишить нас беззахисними проти агресії ворога", - зазначають клірики.

У ПЦУ також висловлюють вдячність усім союзникам, країнам вільного світу, які одностайно засвідчують підтримку України в цих складних обставинах і закликають владу Росії зупинити ескалацію агресії.

"...Дружба, відданість принципам миру і демократії засвідчуються готовністю боронити їх. Свобода і мир для України – це мир і безпека для Європи та світу. І це наріжний камінь для кращого майбутнього для самої Росії, коли вона, раніше чи пізніше, усвідомить згубність обраного тепер авторитарного шляху відбудови «імперії зла»", - наголошується у зверненні Синоду.

Читайте також: Верховний Суд вперше ухвалив рішення про законність переходу з Московського патріархату до ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація нарощує військову присутність поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму.

Міністр оборони Андрій Таран під час виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони 14 квітня повідомив, що загальна потужність російських військ, які сконцентровані вздовж українського кордону, сягає 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

За його словами, справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Київ з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-